Ontmoet Mart

Ik ben Mart van der Poel, 57 jaar en samen met mijn gezin sinds 2000 inwoner van Haarsteeg.

Een jaar na onze verhuizing ben ik actief geworden in de politiek en vanaf 2006 mag ik wethouder zijn in onze mooie gemeente. Ik ben er trots op dat ik in de afgelopen periodes heb mee mogen bouwen aan een krachtige, vooruitstrevende gemeente waarin niet alleen gekoesterd wordt wat we allemaal aan kwaliteiten hebben, maar ook hard gewerkt wordt aan een nieuwe, duurzame toekomst.

Mijn interesses zijn heel breed en ik heb me dan ook zo ongeveer met alle onderwerpen bemoeid in de afgelopen jaren: van zorg en welzijn tot ruimtelijke ordening, van natuur en milieu tot volkshuisvesting en van kunst en cultuur tot financiën. Daarnaast werk ik met veel plezier en inzet aan projecten die van groot belang zijn voor de toekomst van onze gemeente, zoals het GOL, het Centrumplan Vlijmen, Geerpark en Landgoed Steenenburg.

Als ik niet werk, lever ik mijn aandeel in het huishouden en de opvoeding van de kinderen (hoewel die taak zo ongeveer wel afgerond is….). Ik hou van wandelen (liefst in de bergen) en fietsen (niet hard, wel vaak) en ben altijd in voor een gezellig avondje met lekker eten en drinken en een goed bord- of kaartspel. Tenslotte luister ik bijna altijd naar muziek (of loop zelf te zingen of te fluiten) en ben ik een echte filmfanaat (mijn ‘watchlist’ telt er inmiddels zo’n 1.650).

Ontmoet Hannie

Mijn naam is Hannie van den Dungen, 65 jaar, alleenstaand, geboren en getogen in Vlijmen.

Ik ben werkzaam bij Waterschap Aa en Maas te ’s Hertogenbosch bij de afdeling financiën.

Ik ben actief binnen het verenigingsleven; al meer dan 25 jaar voorzitter van Buurtvereniging de Helle Schuyt, tevens 20 jaar voorzitter geweest van Stichting en Route (die jaarlijks een truckersdag organiseert waar verstandelijk beperkten, VIPS genoemd, een prachtige dag beleven) en vele jaren lid en voorzitter geweest van het Knotwilgs Parlement. Inmiddels heb ik, vol trots, de Gouwe Knotwilg ontvangen.

In mijn vrije tijd ben ik op zaterdag als supporter te vinden langs de lijn bij voetbalclub FC Drunen waar 2 neven actief zijn. Langs het veld ben ik aanwezig om ze fanatiek aan te moedigen. Verder bezoek ik regelmatig met mijn neven wedstrijden van het Nederlands elftal en ik geniet ervan om met hen op stap te gaan. Tafeltennis is de sport waar ik zelf actief in ben geweest. Om momenteel in beweging te zijn, wandel ik graag een rondje Vlijmen.

Vanuit het verenigingsleven ben ik geïnteresseerd geraakt in de politiek, maar ook vanuit huis heb ik mee gekregen altijd mijn stem uit te brengen. Je hebt het stemrecht niet voor niets gekregen. Mijn buurman stopte als raadslid en vond dat de lokale politiek iets voor mij was. En zo geschiedde; in maart 1999 ben ik voor Heusden één actief geworden als raadslid en momenteel ben ik al weer enige jaren fractievoorzitter.

Mijn politieke interesses liggen op het gebied van sport en cultuur, jeugd- en seniorenbeleid en het sociaal domein, gericht op het welzijn van onze inwoners. En zeker niet te vergeten het centrum van Vlijmen. Als raadslid heb je de inbreng van de inwoners nodig, dus is het belangrijk dat de inwoners zich laten horen. Gelukkig weten velen mij te vinden en bied ik ze een luisterend oor.

Ontmoet Frank

Ik ben Frank de Bruijn, 58 jaar, geboren en opgegroeid in Vught.

In 1992 ben ik getrouwd met Annemieke Schuurmans uit Vlijmen. Wij hebben samen in 1992 een huis gebouwd aan de Vlijmense dijk in Vlijmen. Ik heb 2 kinderen Niek en Jasmijn. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als projectontwikkelaar bij woonstichting JOOST in Boxtel, waar ik sociale woonprojecten voor kwetsbare mensen en mensen die zelf geen woning kunnen kopen ontwikkel. Deze projecten kunnen sociale huurwoningen of appartementen, woongroepen voor zorg, seniorenwoningen of tijdelijke woningen zijn, in de gemeentes ’s-Hertogenbosch, Boxtel, Bernheze en Sint Michielsgestel.

Mijn sociaal netwerk is vooral woonachtig in de regio ‘s-Hertogenbosch. Mijn familie woont in Vlijmen en Vught. Ik ben lid van Heemkundekring Onsenoort, buurtvereniging de Vlijmense Dijkers en FNV Bouw. In mijn vrije tijd reis ik graag in mijn campertje door Europa met mijn gezin. Daarnaast ben ik al meer dan 30 jaar Formule 1 fan en fiets en wandel ik graag in onze mooie gemeente.

Ik ben geïnteresseerd geraakt in de politiek toen ik midden in de crisis in 2013 zonder werk kwam te zitten. Dit doordat er niet meer gebouwd werd. Ik heb mij toen aangemeld bij Heusden één en na de verkiezingen van 2014 ben ik fractieondersteuner geworden. Daardoor heb ik van dichtbij de gemeentepolitiek leren kennen. Momenteel ben ik actief gemeenteraadslid voor Heusden één. Mijn expertise ligt op een aantal vlakken, vooral op het gebied van ruimtelijke ordening en duurzaamheid. Daarnaast heb ik kennis van projectontwikkeling, bouwen, ouderenzorg, de sociale huursector en vakbondswerk.

 

Ontmoet Rob

Goedendag! Ik ben Rob Klerks, 31 jaar, geboren en getogen in Drunen.

Ik werk als adviseur informatie en archiefbeheer bij de gemeente Vught. Daar maak, begeleid en controleer ik de processen rond de informatie en data die bij de gemeente binnenkomen en de archivering daarvan. Hiervoor heb ik bijna twaalf jaar bij de Efteling gewerkt en geschiedenis gestudeerd.

Als ik niet aan het werk ben, zit ik niet bepaald stil. Al ruim tien jaar ben ik actief als jongerenwerker bij de kerk. Ook ben ik bestuurslid bij cultuurstichting Honsoirde en secretaris bij FC Drunen. Dus op veel gebieden zet ik mij actief in voor de  Heusdense gemeenschap. Dat is ook iets wat ik van huis uit heb meegekregen.

Als kind had ik al een grote interesse in geschiedenis. Het was ook mijn grote droom om dit te gaan studeren. Hoewel dat met een VMBO advies niet voor de hand liggend was, is het me toch gelukt. Politiek is natuurlijk een groot onderdeel van de geschiedenis, veel grote namen uit het verleden waren politici. De interesse voor de hedendaagse politiek groeide ook met het jaar, eerst door grote gebeurtenissen in de wereld, daarna op landelijk niveau en uiteindelijk ook lokaal. Het mooie aan lokale politiek is dat je direct iets kan betekenen voor mensen. Om die reden ben ik ook actief geworden voor Heusden één. Ik ben geen type dat vanaf de zijlijn schreeuwt hoe het beter moet. Ik wil er zelf actief aan bijdragen.

Mijn interesses liggen op het gebied van cultuur, sport, bestuur en de informatiehuishouding. Gemeenten krijgen steeds meer informatie over haar inwoners, daar moet verantwoordelijk mee worden omgegaan. Ook is het belangrijk dat relevante informatie toegankelijk is voor de inwoners. Een goede controle daarop vanuit de gemeenteraad is daarom ook cruciaal.

Wil je met mij in gesprek, ideeën uitwisselen of praten over de toekomst van Heusden dan staat mijn deur altijd voor je open. 

Ontmoet Lenka

Mijn naam is Lenka Naira van Helvoort, 17 jaar oud, ik ben half Peruaans en ik woon in Vlijmen.

Ik ben actief als speelster bij hockeyclub VMHC in Vlijmen. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met vrienden en familie en heb ik bijbaantjes bij Brabant Plant in Haarsteeg en Douwe Egberts in Den Bosch. Verder studeer ik Bestuurskunde op Avans Hogeschool in Den Bosch.

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in politiek en dat is de reden waarom ik heb gekozen voor de opleiding Bestuurskunde, die zich richt op verschillende vlakken en niveaus van bestuur. Ik wil graag meer kennis opdoen over de lokale politiek en ben daarom lid geworden van Heusden één, maar dat is zeker niet de enige reden! Ik wil graag als jongste lid een frisse blik richten op zaken die met name jongeren aangaan. Daarbij wil ik ook met mijn bijdrage voor verandering zorgen. Ik hoop de jeugd meer betrokken te krijgen bij politieke zaken. Ik ben geïnteresseerd in de toekomst, denk hierbij aan zaken die gaan over duurzaamheid. Beslissingen hierover zijn vaak pas op lange termijn zichtbaar en gaan daarom zeker jongeren en jongvolwassenen aan!

Onderdeel zijn van de lokale politiek en de uitvoering hiervan ervaren, kan ik gebruiken en combineren met mijn opleiding.

Onderwerpen die te maken hebben met Peru (bijvoorbeeld samenwerkingen of verdragen) vind ik boeiend, gezien mijn Peruaanse afkomst. Hier wil ik meer over leren.

Ontmoet Alexander

Mijn naam is Alexander van Weert. Ik ben 49 jaar geleden geboren in Vlijmen en woon daar nog steeds.

Een Vlijmenaar en Heusdenaar in hart en nieren. Ik ben getrouwd met Ilse die in Herpt woonde toen ik haar leerde kennen. Samen hebben wij 2 prachtige dochters van 11 en 14 jaar oud. Zij zijn mijn diamantjes.

Na bijna 25 jaar in het bedrijfsleven actief te zijn geweest als o.a. sales manager, commercieel manager en algemeen directeur bij diverse bedrijven, ben ik in 2018 begonnen met Stichting Alles voor Mekaar. Na het overlijden van mijn moeder heb ik bij mijn vader gezien wat (in zijn geval zelfgecreëerde) eenzaamheid met een mens kan doen. Aan die eenzaamheid bij ouderen proberen wij op allerlei manieren wat te doen.

In mijn vrije tijd ben ik vaak sportief bezig. Ik voetbal regelmatig met leeftijdsgenoten bij Vlijmense Boys. Ook probeer ik een paar keer per week naar de sportschool te gaan of hard te lopen.

Politiek is mij niet zo zeer gaan interesseren om de politiek zelf, maar veel meer omdat ik via die weg een steentje bij kan dragen aan de woon- en leefomstandigheden van eenieder in onze gemeente. Voor nu en richting de toekomst. Ik ben sterk van mening dat de afstand tussen de overheid en de inwoners veel te groot is geworden. Hierdoor worden inwoners veel te weinig gehoord, gezien of begrepen. Terwijl de overheid met name daarvoor bedoeld is! We hebben een systeem gecreëerd waartegen inwoners opbotsen of er in verzuipen. Ik wil mij keihard inzetten om weer te komen tot een betrouwbare en dienstbare overheid. Dat heeft positieve effecten op alle gebieden, of het nu wonen, zorg of veiligheid is. Wordt dat een gemakkelijke klus? Waarschijnlijk niet, maar niets doen of het opgeven is voor mij geen optie.

Heusden één hoort graag van jou!
Heb je opmerkingen of suggesties? Wil je in gesprek met een van ons? Wil je actief bijdragen aan een mooie gemeente Heusden? Of wil je meer informatie over onze partij?

Neem contact met ons op!