Ontmoet Fons

Mijn naam is Fons van Aart, 64 jaar, gehuwd en woon in Vlijmen. 

Ik ben in 1980 getrouwd met Henriëtte en samen hebben wij de rijkdom van 2 dochters, 2 zoons en 6 kleinkinderen. Na mijn HBO-opleiding Informatica in de jaren zeventig heb ik eerst een aantal jaren bij de PNEM gewerkt. Reden om in 1985 vanuit Eindhoven naar Vlijmen te verhuizen. Vervolgens heb ik vanaf 1987 tot 2000 in de bankwereld gewerkt als projectmanager op het scheidsvlak van effecten / vermogensbeheer / automatisering in Amsterdam en Utrecht.  Vanaf 2000 heb ik tot aan mijn pensionering per 01 augustus 2021 als projectmanager gewerkt bij verschillende divisies van een verzekeraar in Apeldoorn, Tilburg en Leeuwarden. 

Het verenigingsleven maakt een belangrijk onderdeel uit van ons gezin. Je bent tenslotte niet alleen lid van een vereniging om te consumeren, om een vereniging te laten bestaan zul je daar ook iets als vrijwilliger tegenover moeten zetten. Iets wat niet alleen Henriëtte en ik in de praktijk brengen, dat hebben de kinderen ook gedaan.

Zelf heb ik ruim 12 jaar in het bestuur gezeten van de parochie Sint Jan Geboorte te Vlijmen en van de pastorale eenheid Heilige Norbertus te Haarsteeg / Vlijmen. Van 2014 tot en met 2019 ben ik bestuurslid van de Sint Jan in Den Bosch geweest. Van 2006 tot en met 2011 van Jesudoss pastoor in Vlijmen en Haarsteeg. Na zijn terugkeer naar India is een studiefonds opgericht voor kansarme kinderen in India, van de Stichting De Vriendenkring van Father Jesudoss ben ik secretaris.

Sportief ben ik verbonden aan volleybal. Als (ad-interim) voorzitter van volleyclubs zoals nu bij Minerva, regionaal scheidsrechter en kaderlid bij de Nederlandse Volleybal Bond regio Zuid sectie Arbitrage.   

Al wandelend met Lana, onze hond en net als de baas volledig grijs, spreek ik veel inwoners. Vaak blijkt dan de betrokkenheid bij maatschappelijke onderwerpen zoals eenzaamheid, eigen regie, sociale netwerken, zorg, ouderen en vrijwilligers. Maar ook over alledaagse zaken als verkeer(s intensiteit), verloedering van straten en plantsoenen, huishoudelijk afval in de publieke afvalbakken, de corona persconferenties van Mark Rutte en de afstand tussen de burger en de plaatselijke politiek.

Afstand tot de plaatselijke politiek? Soms uit berusting (‘er gebeurt toch niets’), soms omdat klagen makkelijker is dan echt iets ter sprake brengen, of omdat het toch allemaal ‘vriendjespolitiek’ is, of omdat ‘het voor ons niets uithaalt want waar het geld zit weten ze de weg’, of omdat men eigenlijk geen idee heeft welke partijen er in Heusden in de gemeenteraad zitten, wat die partijen aan inbreng hebben en wie de vertegenwoordigers daarvan zijn.

Als pratend over de verschillende onderwerpen probeer ik toch de brug te slaan naar de insteek van de gemeente Heusden, de visie op bepaalde onderwerpen of de actuele onderwerpen in de gemeenteraad. Open gesprekken, niet gerelateerd aan een specifieke partij, geen namen.

Wel hopend op het leggen van een verbinding voor maatschappelijke of alledaagse onderwerpen van de inwoner met de plaatselijke politiek.

Naar de slogan: Heusden één ziet het anders!

Laten we er samen voor gaan, we gaan mogelijk maken … waarmaken!’

 

Heusden één hoort graag van jou!
Heb je opmerkingen of suggesties? Wil je in gesprek met een van ons? Wil je actief bijdragen aan een mooie gemeente Heusden? Of wil je meer informatie over onze partij?

Neem contact met ons op!