Als gemeente dienstbaar zijn naar inwoners, hoe gemakkelijk kan het zijn!
Op de kruising Achterstraat/Mommersteeg/Wilhelminastraat in Vlijmen is het gevaarlijk oversteken, met name voor fietsers. Inwoners benaderden ons hierover. Al sinds de zomer van vorig jaar zijn we bezig om twee witte strepen tussen de vluchtheuvels op deze kruising te krijgen. Volgens de inwoners, die er bijna dagelijks met hun kinderen oversteken om naar school te gaan, ontstaat er op die manier op het midden van de weg een zone waar je tijdens het oversteken veiliger kunt bekijken of er van de andere kant geen verkeer aan komt.

Twee Witte strepen van ongeveer vijf meter, meer wordt er niet gevraagd. Daarmee kun je veiligheid verbeteren en ontzettend dienstbaar zijn naar je inwoners. Maar blijkbaar is dat toch nog (te) veel gevraagd. Nu er een wisseling van verantwoordelijk wethouder aan gaat komen, zijn wij bang dat we weer van voor af aan moeten beginnen om uit te leggen wat het probleem is. En er dus zomaar weer een half jaar voorbij kan zijn.

Daarom doen we het gewoon even voor. Hoe eenvoudig het kan zijn, hoe eenvoudig om dienstbaar te zijn naar inwoners! En daar is een (lokale) overheid precies voor bedoeld!! Het koste ons nog geen tien minuten!
Op een aantal gebieden doet de gemeente Heusden dit al best goed, maar op nog te veel gebieden moet het beter. Veel beter!
De (verdere) cultuurverandering naar een betrouwbare en dienstbare overheid staat bovenaan het lijstje van standpunten van Heusden één!