• Word Lid van Heusden één
 • 37 jaar geleden werd ik geboren in de toenmalige gemeente Drunen. Ik ben opgegroeid in het dorp Drunen, naar de basisschool gegaan, mijn middelbare school hier gehaald. Uiteindelijk voor mijn HBO studie een aantal jaren in Den Bosch gestudeerd, maar altijd blijven wonen in Drunen. Mij krijgen ze niet snel meer weg uit Drunen.

  Vanaf mijn 7de jaar actief gaan handballen en dit helaas 2 jaar geleden moeten stoppen i.v.m. blessure. Vanaf 16 jaar betrokken als vrijwilliger bij de handbalvereniging. Ik wilde iets terug doen voor de handbalvereniging die mij ook veel gegeven heeft. Na mijn sociale studie gaan werken als welzijnswerker in Den Bosch en momenteel al jaren in Vught. Maar altijd maatschappelijk betrokken gebleven in Drunen. Vrijwilligerswerk gedaan bij de Voedselbank Drunen en de afgelopen jaren als bestuurslid bij Dwergonië (Drunen met carnaval).

  Sinds mijn 18de jaar mag ik stemmen en dat heb ik sindsdien alle keren gedaan. Want stemrecht hebben we gekregen en ik vind dat je daar gebruik van moet maken. Van huis uit werd me dit ook meegegeven, zelfde als het stemmen op een vrouw, voor meer vrouwen in de politiek. Bij iedere keer dat ik mocht gaan stemmen, heb ik me verdiept waarop ik ging stemmen. Met een weloverwogen keuze ging ik naar de stembus, overtuigt van mijn stem. Bij iedere gemeenteraadsverkiezing dacht ik, zou ik ook iets kunnen betekenen voor een politieke partij? En dan dacht, nee ik ben veel te jong.

  Afgelopen jaar werd ik gevraagd of ik bij een politieke partij, Heusden één, wilde aansluiten. Deze vraag heeft me een paar dagen bezig gehouden en uiteindelijk heb ik gevraagd om een gesprek om te weten te komen of het iets voor me is en of de ideeën van deze partij bij mij passen. Ik werd hartelijk ontvangen door twee dames, zittende gemeenteraadsleden. Zij vertelden mij hun ervaringen, de ideeën van de partij en gaven me een goed gevoel. Ik gaf aan erover na te willen denken, waarna ik weloverwogen aan heb gegeven mezelf kandidaat te willen stellen voor Heusden één. En toen begon mijn politieke ervaring.

  De eerste ledenvergadering werd ik warm ontvangen. Alles was me nieuw, maar iedereen binnen de partij stond open om me op de weg te helpen, en nog steeds. Ik reed naar huis en dacht hier wil ik me voor inzetten en samen met deze mensen iets kunnen bijdragen aan de gemeentepolitiek en de gemeente Heusden. Ook mijn punten voor het partijprogramma mocht ik toevoegen. Zo begon het.

  Succes met het maken van een goede keuze voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart!