• Word Lid van Heusden één
 • Vakantie

   

  Het is bijna zover: de vakantie begint! Een tijd dat we rust nemen om ons op te laden voor het werk, even uit de dagelijkse sleur. Ook voor de politiek in Heusden is het een tijd om zich op te laden voor wat er na de zomer staat te gebeuren. En dat is heel wat: de verkiezingen komen er aan! Dan mogen we weer naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen.

  Vakanties zijn vaak ook een tijd van bezinning, overdenken wat we het laatste jaar hebben gedaan. Voor Heusden één is dat net zo. De afgelopen jaren hebben wij veel successen mogen vieren. De voltooiing van het centrum van Vlijmen, waar wij ons al meer dan twintig jaar voor inzetten. Er is na jaren een oplossing gekomen voor het voormalige Land van Ooit, het renoveren van De Voorste Venne is van start gegaan enzovoorts. Heusden één heeft een groot aandeel gehad in al deze zaken, als coalitie- partij hebben wij onze verantwoordelijkheid genomen om deze hete hangijzers aan te pakken. Maar ondanks deze successen voelen wij een kloof tussen inwoners en politiek.

  Tijdens een vakantie kijken we ook vaak naar wat het komende jaar gaat brengen. In 2018 komen de gemeenteraadsverkiezingen er aan. Deze verkiezingen hebben vaak een lage opkomst en een hoog ‘ons kent ons gehalte’. Dit zorgt ervoor dat gemeenteraden vaak hetzelfde blijven en partijen op dezelfde manier blijven acteren. Binnen Heusden één zijn wij tot het besef gekomen dat het anders moet! We zijn bezig met nieuwe ideeën vorm te geven om de kloof tussen inwoners en de politiek te overbruggen.  Zo hebben we een thema-avond over Buurt en veiligheid gehouden in Nieuwkuijk, waar we op een informele manier onderwerpen aansnijden die de inwoners van Heusden aangaan. Zo willen wij op meer manieren dan de traditionele openbare fractievergaderingen en het flyeren op straat in gesprek gaan met u.

  Misschien kunt u tijdens de vakantie er over nadenken om een keer niet op die bekende te stemmen. Maar te kijken naar wat een partij u kan bieden, of zelfs zelf meedoen met een partij. Wij zijn een partij die openstaat voor alle feedback en ideeën, een partij die altijd verantwoordelijkheid neemt en niet kiest voor schreeuwen vanaf de zijlijn, een partij die niet bang is om moeilijke vraagstukken aan te gaan en als belangrijkste een partij die in gesprek wilt gaan met iedere inwoner van onze mooie gemeente.

  Daarom heb ik de keuze gemaakt om lid te worden van Heusden één. Ondanks mijn jonge leeftijd (27) geeft de partij mij de kans om mee te doen en om iets te betekenen voor onze gemeente. Dit is tekenend voor een partij die openstaat voor iedereen die welwillend is. Zo kijk ik deze vakantie terug op een goede keuze om bij Heusden één te gaan en kijk verder vooruit op wat ik kan doen voor de inwoners van Heusden.

   

  Rob Klerks