• Word Lid van Heusden één
 • Sporten en bewegen verdienen een stimulans!

  Aanbrengen van structuur in het leven, zorgen voor een gezonde leefstijl en bovenal veel sporten en  bewegen. Daar kunnen pillen en poeiers niet tegenaan.

  Het moet bij sporten vooral gaan om fysieke inspanning en zinvolle vrijetijdsbesteding, dat je er bovendien plezier aan beleeft is vooral goed voor een frisse geest.

  Sporten is gezond; te weinig bewegen en een ongezond voedingspatroon leiden tot overgewicht. En dat moet je gewoon niet willen. Sporten en bewegen weten aardig te voorkomen dat mensen een beroep doen op ‘dure’ zorg. Zowel voor jongeren als senioren is het heel belangrijk om zoveel mogelijk aan verschillende sport- en bewegingsactiviteiten mee te doen.

  Onze gemeente is heel wat sportverenigingen rijk. Iets om supertrots op te zijn. Zij maken gebruik van de aanwezige sportaccommodaties die helemaal van deze tijd zijn. Er zijn heel wat gemeenten jaloers op onze gemeente Heusden! Kies iets uit wat u leuk lijkt en begin eraan. Een dag niet bewogen is een dag niet geleefd. Zelfs lachen is aan te bevelen.

  Het is toch prachtig dat kinderen vanuit de scholen worden gestimuleerd te gaan sporten, en dat ouders of opa’s en oma’s op de zaterdag of zondag naar de sportvelden gaan om hun (klein)kinderen aan te moedigen. En misschien door dit alles zo enthousiast geworden geven zij zich op als vrijwilliger. Mooier kan het niet want er is een schromelijk te kort aan. Dikwijls zijn het dezelfde mensen die actief zijn…Over de beste stuurlui maar te zwijgen.

  Heel wat  senioren maken gebruik  van het GALM-project, een beweeg- en stimuleringsproject dat zicht richt op de niet-actieve 55plussers. Doel van het project: méér bewegen! Het levert een bijdrage aan een grotere vitaliteit en het vergroot het aantal sociale contacten. Inmiddels is er gemeentelijk beleid om mensen met een beperking te stimuleren om te sporten of bewegen. vaak gericht op scholen of revalidatiecentra.

  Stichting ‘de Schroef’ is de spil voor sportend, bewegend en (in)actief Heusden.

  www.stichtingdeschroef.nl Volg de ontwikkelingen op de voet. Er zit meer voor u bij dan u misschien denkt.

  Heusden één onderschrijft het belang van sporten en bewegen. Zij ondersteunt het doel om een grote sportdeelname en een actieve leefstijl van zoveel mogelijk inwoners in onze gemeente te bevorderen. Het kan niet beter.