• Word Lid van Heusden één
 • Afkortingen we kunnen niet meer zonder!

  We kennen ze allemaal afkortingen. Soms zijn ze zo ingeburgerd dat we niet eens weten dat het een afkorting is. Bijvoorbeeld Pinnen het woord PIN de afkorting is “persoonlijk identificatienummer”. Of WC dit is de afkorting van Watercloset. Ook zijn er afkortingen die 2 betekenissen hebben zoals BKR, Bureau Krediet Registratie & Beeldende Kunst Regeling. Afkortingen kunnen dus ook verwarrend zijn.

  Ik heb er een aantal afkortingen voor u op een rijtje gezet. Ik ben benieuwd of u de betekenis kent van: USB, LAKS, ETOS, AEX, EOCKL, IKEA, KNMV, VARA, WALVIS. Als u de betekenis wil weten deze kunt u op Wikipedia vinden.

  Soms is het beter om geen afkorting te gebruiken zoals van de “Katholiek Universiteit Tilburg”

  In de raadsstukken staan ook veel afkortingen, ik heb meegemaakt dat we stukken te lezen kregen en dat er een bijlage van bijna twee A4’tjes vol met afkortingen aan was toegevoegd.  Dan las je de stukken en moest je de lijst erbij nemen, want wat betekent bijvoorbeeld MEV of SE??? Het verkort wel de tijd om de stukken te schrijven maar niet om te lezen!

  Namen van veel landelijke partijen hebben een afkorting. Bij lokale partijen is dit minder. Wij zijn de partij Heusden één, maar regelmatig wordt al H1 gebruikt. Dit gaat automatisch iemand begint ermee en wordt snel overgenomen. Misschien komt H1 ooit in de afkortingenlijst van Wikipedia.

  Ik vind de hele naam uitspreken en schrijven het mooiste. Maar het belangrijkste is dat we herkenbaar zijn of dit Heusden één is of H1. HBMOHE!

   

  Ans Merkx