Ontmoet Rob

Goedendag! Ik ben Rob Klerks, 31 jaar, geboren en getogen in Drunen.

Ik werk als adviseur informatie en archiefbeheer bij de gemeente Vught. Daar maak, begeleid en controleer ik de processen rond de informatie en data die bij de gemeente binnenkomen en de archivering daarvan. Hiervoor heb ik bijna twaalf jaar bij de Efteling gewerkt en geschiedenis gestudeerd.

Als ik niet aan het werk ben, zit ik niet bepaald stil. Al ruim tien jaar ben ik actief als jongerenwerker bij de kerk. Ook ben ik bestuurslid bij cultuurstichting Honsoirde en secretaris bij FC Drunen. Dus op veel gebieden zet ik mij actief in voor de  Heusdense gemeenschap. Dat is ook iets wat ik van huis uit heb meegekregen.

Als kind had ik al een grote interesse in geschiedenis. Het was ook mijn grote droom om dit te gaan studeren. Hoewel dat met een VMBO advies niet voor de hand liggend was, is het me toch gelukt. Politiek is natuurlijk een groot onderdeel van de geschiedenis, veel grote namen uit het verleden waren politici. De interesse voor de hedendaagse politiek groeide ook met het jaar, eerst door grote gebeurtenissen in de wereld, daarna op landelijk niveau en uiteindelijk ook lokaal. Het mooie aan lokale politiek is dat je direct iets kan betekenen voor mensen. Om die reden ben ik ook actief geworden voor Heusden één. Ik ben geen type dat vanaf de zijlijn schreeuwt hoe het beter moet. Ik wil er zelf actief aan bijdragen.

Mijn interesses liggen op het gebied van cultuur, sport, bestuur en de informatiehuishouding. Gemeenten krijgen steeds meer informatie over haar inwoners, daar moet verantwoordelijk mee worden omgegaan. Ook is het belangrijk dat relevante informatie toegankelijk is voor de inwoners. Een goede controle daarop vanuit de gemeenteraad is daarom ook cruciaal.

Wil je met mij in gesprek, ideeën uitwisselen of praten over de toekomst van Heusden dan staat mijn deur altijd voor je open.

Heusden één hoort graag van jou!
Heb je opmerkingen of suggesties? Wil je in gesprek met een van ons? Wil je actief bijdragen aan een mooie gemeente Heusden? Of wil je meer informatie over onze partij?

Neem contact met ons op!